ДКТ - Стара Загора отново с отлични резултати

ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР - СТАРА ЗАГОРА ОТНОВО С ОТЛИЧНА ОЦЕНКА В РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КОМПЛЕКСНАТА ОЦЕНКА НА МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА ЗА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНИТЕ КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ В ОБЛАСТТА НА СЦЕНИЧНИТЕ ИЗКУСТВА ЗА 2014г.

 

Уважаеми дами и господа,

С огромна радост и премерена гордост споделяме с Вас поредното постижение на Държавен Куклен Театър - Стара Загора.

В публикуваните на сайта на Министерство на културата резултати от комплексна оценка на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства за 2014 година, ДКТ Стара Загора за трета поредна година e с ОТЛИЧНА комплексна оценка и води в класацията на куклените театри в България. В общата класация на всички културни институти в областта на сценичните изкуства в България, единственият културен институт, който е с по-голям брой точки е Софийска опера и балет.

Ето накратко някои от критериите, по които се осъществява комплексната оценка на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства:

• Управленска дейност - усвояване на нови практики в управлението; прилагане на нови технологии; използване на модерни дигитални, мултимедийни и др. технически средства при продуцирането и промотирането на  спектакли; състояние на трупата и надеждност на техническия екип; качество на взаимоотношения с местните власти;

• Финансова ефективност на продукцията на сценичния институт;

• Художествена политика на сценичния институт по следните критерии: креативност на художествения избор и качество на продукцията;

• Присъствие на сценичния институт в общността.